Woningonderzoek

Onze energie-adviseur Anita Speelman is gestart met het woningonderzoek. Haar eerste stap is om eens te kijken naar de samenstelling van het woningbestand in Roderwolde, Foxwolde, Sandebuur en Matsloot. Dan valt direct op dat er diversiteit heel erg groot is, en dat er veel oude huizen zijn uit de tijd dat er nog niet of nauwelijks aan isolatie werd gedaan.

Voor een energie-advies onderzoekt Anita een woning van binnen en van buiten. Ze kijkt naar alle onderdelen zoals vloeren, muren, glastype, dak n installaties. Daarbij brengt ze de mogelijkheden van isolatie en verduurzaming in beeld en maakt ze een berekening van kosten en opbrengsten per maatregel. Zo ontstaat een totaalbeeld en een routekaart naar energieneutraal wonen.

Over de aanpak van het woningonderzoek is het platform nog aan het nadenken. Het uitgangspunt van Energiek Roderwolde is een clustergewijze aanpak. Maar dor de enorme individuele verschillen is dat voor veel woningen wel lastig. In de nieuwbouw van Roderwolde zien we dit wel zitten, maar daarbuiten wordt het lastiger. Hier zullen we u nader over informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *