Royale lui, die Rowolmers!

Tenminste, als het om energie gaat, daar geven ze namelijk graag hun geld aan uit.

Het gemiddelde energiegebruik in het gebied van Energiek Roderwolde ligt namelijk een factor 1,86 hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat gemiddelde is voor gas 1470 m3 en voor elektriciteit 3000 kWh. De woningen in het nieuwste deel van Roderwolde verbruiken gemiddeld het minst, dit zijn de postcodes 9315 TJ, PH en PG. Toch zitten deze woningen ook al zo’n 20% boven het landelijk gemiddelde, hoe kan dat?

Veel mensen hebben geen idee wat hun energieverbruik is. Je kan niet zonder energie en de rekening wordt vaak automatisch afgeschreven. Uit het oog is uit het hart? Dat het verbruik in Roderwolde en omgeving relatief hoog is, ligt in hoofdzaak aan drie dingen:

  • Er zijn in verhouding  veel grote en vrijstaande huizen
  • Veel huizen zijn relatief oud en waarschijnlijk matig geïsoleerd
  • Als je niet weet waar je je energie precies aan verbruikt, dan kun je ook niet sturen op je verbruik

Als je dan royaal bent, dan is het toch een beetje jammer dat je al dat geld naar je energiebedrijf brengt, er zijn betere doelen te bedenken.

Maar het goede nieuws is: er valt een hoop te besparen, en dus te verdienen.

Investeren in energiebesparing in je huis is daar een van, eens goed kijken naar waar die energie allemaal naartoe gaat is een andere. In Energiek Roderwolde pakken we beide op.

De huis-aan-huis inventarisatie wordt momenteel uitgevoerd. Hiermee zullen we meer te weten komen over het (verschil in) verbruik van individuele woningen. Maar we zijn ook benieuwd wat er nog meer uit komt. Daarom gaan we, als alle gegevens bekend zijn, een bijeenkomst organiseren waarin we de resultaten met u willen bespreken. Eens kijken of de opkomst dan ook zo royaal is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *