Warmtescan leidt tot geslaagde isolatie van muur

Medio 2010 besloten wij zonnecellen aan te schaffen, daarnaast hadden wij het plan de spouwmuren te laten isoleren.

De adviseur van het bedrijf gaf aan dat onze spouw te smal was om te kunnen isoleren. Erg jammer want we hadden een koude voorkamer.

Namens Energiek Roderwolde, deed Richard Ton in februari een warmte scan. Verbijsterd keken wij naar het resultaat: onze splinternieuwe ramen lieten vrijwel geen warmte door, de muren leken de warmte direct naar buiten toe af te voeren. Het tegenovergestelde van wat je zou verwachten!

Richard Ton verwees ons naar een bedrijf die nogmaals naar de spouw keek …. geen enkel probleem…breed genoeg. De muur is onlangs geïsoleerd.

Wij genieten inmiddels sinds 1 mei van een heerlijk comfortabel huis. Een mooie testcase was de vorst en de harde wind begin van de maand. Resultaat van de isolatie: De verwarming heeft bijna niet aangestaan. Belangrijkste punt is voor ons, naast de energiebesparing dat het leefklimaat een stuk comfortabeler is. Een aanrader!

familie Rijkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *