Resultaten bewonersinventarisatie in dorpsbijeenkomst Roderwolde op 13 juni

Voor het project Energiek Roderwolde is een inventarisatie uitgevoerd naar de wensen van de bewoners in het gebied. Studenten van de Hanzehogeschool hebben bewoners opgezocht en aan hen vragen gesteld over hun woning en hun woonomgeving. Energiek Roderwolde wil namelijk het gebied van Roderwolde en omgeving energieneutraal, en daarnaast waar mogelijk de woonomgeving en sociale cohesie versterken. De resultaten van de inventarisatie worden door Hanna Rots gepresenteerd op de dorpsbijeenkomst van 13 juni in de Doefkamp. Het bewonersplatform heeft al kennisgenomen van de verrassende resultaten.

In de bijeenkomst geeft energie-adviseur Anita Speelman uitleg over de mogelijkheden voor bewoners voor verduurzaming van hun woning. Binnenkort start het traject van woningverbetering met het opstellen van routekaarten naar aardgasvrij wonen. Hoe komen op termijn tot een aardgasvrije buurt? Jeroen Kruims vertelt over de alternatieven voor aardgas die we gaan verkennen in Roderwolde. Tot slot zal Michael Roeterdink wat vertellen over zijn ervaringen met speur de energieslurper: wat ontdek je zoal als je het verbruik van je apparaten eens gaat meten?

Het tweede deel van avond gaan de bewoners de We Energy game spelen. Met dit spel, dat ontwikkeld is door de Hanzehogeschool, kan ieder bewoner zijn of haar ideeën kwijt over het opwekken van duurzame energie. Misschien zijn het jouw ideeën die straks ook echt gerealiseerd gaan worden. Wie weet?

Dorpsbijeenkomst Energiek Roderwolde, Doefkamp, 13 juni, 20 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *