Duurzame energieprojecten in het landschap

Beste bewoners van de Energieke Buurten,

Op dit moment werken we als Energiecoöperatie Noordseveld samen met de gemeente en met de Natuur- en Milieufederatie Drenthe aan regels voor participatie. Het gaat daarbij vooral over grootschalige energieopwekking via zonneparken en grote windmolens, maar ook andere vormen vallen hieronder. Het gaat dan niet alleen om meedenken over de woonomgeving en ons landelijkgebied, maar vooral ook om financiële participatie. Als Energiecoöperatie Noordseveld willen we samen met inwoners zoveel mogelijk aandeel (eigendom) in energieprojecten verwerven, omdat dit ons zeggenschap geeft over het project en de financiële opbrengst. Het garandeert een zorgvuldig proces en voorkomt dat geld in de zakken van projectontwikkelaars verdwijnt. Wij zullen dat geld duurzaam besteden in de Noordenveldse samenleving, daarmee worden deze projecten echt van ons allemaal.

Kom naar de bijeenkomst op 3 december en laat je stem horen! Dit is het moment om op te komen voor ons gemeenschappelijk belang!

https://www.gemeentenoordenveld.nl/bestuur_en_organisatie/nieuws/nieuwsberichten/duurzame_energieprojecten_in_het_landschap/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *